Sept/Okt 2018 – Doe alles met liefdevolle aandacht

Lieve mensen,
Jullie lezen dit bericht misschien even tussendoor, met ingehouden adem en spanning in je lichaam omdat je het zo druk hebt. Ga even goed zitten, kijk met rustige ogen naar de tekst en breng je adem zo ver mogelijk naar beneden in je lichaam. Dan komt ook de boodschap beter over. Elke keer als je iets moet lezen of typen, ga dan rustig ervoor zitten alsof je er alle tijd van de wereld voor hebt. Je zult merken dat je dan veel efficiënter werkt. De tijd is een rekbaar begrip; een minuut kan een eeuwigheid lijken en omgekeerd is dat ook zo. Besef dat jij in controle bent over je leven. Jij bepaalt wat er gebeurt. Maak je niet druk om tijdslimieten en kijk niet elk moment op je horloge. Probeer je werk binnen te tijd af te maken, niet door op de klok te werken maar door gewoon door te werken: met liefde, concentratie en toewijding. Dan zul je zien dat je dubbel zoveel werk verzet als wanneer je constant denkt: ik moet dit nu afkrijgen!
Zo ook in de auto. Als je al laat bent, ontspan dan en geniet van de rit. Zo zul je sneller op je bestemming komen dan wanneer je te hard rijdt en iedereen inhaalt.
Dit zijn eenvoudige adviezen, lieve mens, en toch zijn zij een essentieel onderdeel van de zoektocht naar je eigen kern. Prachtige energie zul je genereren in jezelf als je dit elke dag op deze wijze doet.”