November 2019 – Meditatie voor innerlijke kracht

“Maak je helemaal leeg en concentreer je op je gehemelte. Dit is een plek waar veel energiebanen samenkomen. Zet het puntje van je tong net achter je voortanden tegen je gehemelte: dit geeft je lichaam de boodschap van concentratie en innerlijke rust. Maak je leeg, alleen deze oefening is nu belangrijk.
Ga dan met je aandacht naar je hoofd; je denken zet je uit en je bewustwording aan. Je neemt alleen waar.
Ga nu met je aandacht naar je hart. Je voelt de kracht van je hart elke keer als het je bloed door je lichaam pompt. Stel je eens voor de kracht van deze levenspomp. Voel dit krachtveld zich verspreiden over je hele lichaam. Het is de levenskracht die ervoor zorgt dat alle systemen in je lichaam het doen en jouw leven ondersteunen.
Stel je voor dat je een prachtige glinsterende bal energie in je buik aanwezig voelt. Die glinsterende bal zorgt voor jouw energievoorziening gedurende de dag. Probeer deze energie te voelen, evenals de tinteling en de glinstering binnenin je als die energie zich verspreidt.
Deze kracht kun je steeds beter waarnemen als je de belemmeringen van angst, zelfmedelijden en zelfhaat hebt afgelegd. Je zit hier dus nu met een warm gevoel van liefde voor jezelf, vrij van angst en zelfmedelijden.
Deze mentale laag strekt zich uit buiten jouw fysieke grenzen en zorgt voor je energiehuishouding. De beste sleutel tot het voelen van je innerlijke kracht is liefde voor je eigen wezen. Dat is ook zelfacceptatie en dankbaarheid dat je hier op aarde mag zijn en dat je je levensopdracht mag invullen.
Er komt dan een rust in je omdat je weet dat je goed bent en je zo goed mogelijk probeert te leven. Geef jezelf de kans om open te gaan, lieve mens. Help Mij om jou te helpen. Dat doe je door jezelf liefde te geven en te weten dat je goed bent zoals je bent. Dat jij zo goed uitgerust bent met al je talenten, dat je hier iets komt doen en dat je dat heel goed kunt. Dat jij opgewassen bent tegen alle hobbels die ieder mens moet doormaken om die opdracht uit te voeren. Je krijgt een gevoel van onoverwinnelijkheid. Wat er op je weg komt, dat pak je aan en je kunt het aan. Trek je niets aan van onzekerheidsgevoelens. Wees zorgvuldig in alles en vertrouw erop dat je het goed doet. Als liefde je basis is, kan het niet fout gaan.
Die innerlijke kracht komt als je berust in jezelf. Voel eens hoe heerlijk het is om gewoon te zijn en gelukkig te zijn met je talenten die jij in het leven hebt meegekregen. Kijk eens hoe veel dat is en hoe mooi jij dat kunt delen met je medemens.
Ieder mens heeft dezelfde hoeveelheid innerlijke kracht gekregen. Het is hetzelfde als met een bepaald model auto: daar zit een motor in die hem bijvoorbeeld 200 km per uur laat rijden. Zo is de mens ook gebouwd, maar jullie hebben nog niet jullie maximum snelheid bereikt, lieve mens. Jullie hebben nog niet kennis gemaakt met jullie volledige innerlijke kracht! Dat kan pas als je jezelf ontdoet van al je belemmeringen en weet dat als je dat doet, je niet beter wordt dan een ander, maar je wordt je beste zelf. Je nodigt anderen uit ook hun beste zelf te worden. Wees dus niet bang om te groeien, om je drie meter hoog te voelen, om boven de dingen uit te stijgen. Het betekent niet dat je de anderen achter je laat. Door jouw ontwikkeling nodig je je medemens uit in jouw kracht te stappen opdat zij vervolgens hun eigen motor starten en daarmee aan de gang gaan.
Dit gevoel, deze blijdschap is je innerlijke kracht. Het is een nooit ophoudende fontein. Je kunt die fontein ook visualiseren. Wat werkelijk jou in je kracht doet komen te staan is de zekerheid dat jij op dit moment bent waar je hoort te zijn. Dat je op de aarde mag lopen en gedragen wordt door Mij en dat dit proces een grote vreugde is. Geef jezelf dus even dit moment van overgave aan je hoogste zelf. Neem de proef op de som, geef jezelf het voordeel van de twijfel, durf in jezelf te geloven! Als Ik zo’n vertrouwen heb in jou, waarom durf jij dit dan niet te hebben? Geef je over aan het geluk, aan de eeuwigheid. Die innerlijke kracht laat je voelen dat er geen grenzen zijn aan jouw liefde voor het bestaan. Die verbreding van je horizon maakt jou zo ontzettend mooi, liefdevol en krachtig. Voel dus bij elke inademing hoe jouw wereld zich vergroot. Met elke adem weer. Je bent onbegrensd, lieve mens. Je kunnen, je weten en je liefde zijn onbegrensd. Veranker dit weten in je cellen. Als je het eenmaal gevoeld hebt, kun je het weer oproepen. Deze onbegrensdheid is nodig om binnen de aardse grenzen de eeuwigheid in je leven te leggen en je te herinneren aan het feit dat je een goddelijk wezen bent.”