Februari 2018 – Virtueel versus contant geld

“Lieve mensen,

Jullie hebben een aantal vragen gesteld over het vorige bericht. Ik wil hier het volgende op antwoorden. Jullie hoeven niet per se al je geld van de bank te halen. De reden waarom Ik dit bericht heb gegeven is om jullie wakker te maken zodat je kunt zien hoe het geld verworden is tot iets virtueels en dat is het eerste dat verdwijnt tijdens een crisis. Wat overblijft is de materie. Uiteindelijk blijft de geest en die ziel van alles over, maar wat Ik bedoel met jullie economie is dat de materie datgene is wat je werkelijk in handen kunt houden .Dus als je in een crisis verkeert is het goed om te weten wat je in handen hebt en wat jou door die crisis kan heen helpen. Zorg eerst voor de belangrijkste dingen; een dak boven je hoofd, warmte, goede warme kleding en goed voedsel. Dan komt punt twee wat je nodig hebt en dat is genoeg geld om voedsel te blijven kopen. Alles wat op de bank staat, is virtueel. Zodra je het in handen hebt als geld, is het al iets concreter. Zodra je er iets voor koopt, dan pas is het werkelijk materie (ook een dienst is materie). De vorm van het geld (de briefjes en de munten) is niet materieel omdat als jij een briefje hebt van honderd euro, het stukje papier geen honderd euro waard is. Daar zijn de wereldleiders al lang van afgestapt.
Het is belangrijk dat je beseft dat er een verschil is tussen virtueel geld en contant geld. Natuurlijk kun je niet je hele bankrekening leeghalen en het ergens thuis bewaren. Wat ik je wel aanraad, is om toch een deel ervan van de bank te halen en te sparen. Dit kunnen enkele tientjes zijn of het mag meer zijn. Wat je hierdoor leert, is de waarde van het geld. Dat je werkelijk iets achter de hand hebt waarmee je iets kunt kopen.

De banken zitten met een enorm liquiditeitsprobleem. Als iedereen zijn geld van de bank zou halen, heeft de bank niet genoeg papiergeld om jullie dit allemaal uit te keren. Laat staan dat de bank een onderpand heeft die de waarde van je geld kan compenseren. Dus het is eigenlijk lucht wat de bank heeft. Dit moet de mens zich weer gaan realiseren. Dat wat jij krijgt door het harde werken is geld, maar dat geld is pas geld als je het in handen hebt. Vaak is het zo dat je je rekeningen alleen kunt betalen via een overschrijving van de bank. Daar kan je nu even niets aan doen. Voor de dagelijkse dingen echter adviseer Ik jullie gewoon contant geld te gebruiken. Dat is een teken voor de maatschappij dat er meer geld in omloop moet komen, dus dat het financiële weer wat waardevaster gaat worden. Hoe meer de vraag naar contant geld, hoe duidelijker het signaal naar de regering dat zij iets moeten doen aan het virtuele geld. Aangezien jullie een volksvertegenwoordiging hebben, wil het zeggen dat de stem van het volk gehoord moet worden. Uiteindelijk zal dit ook gebeuren.

Eigenlijk heb je geen bank nodig om geld te kunnen verdienen en kan je je leven precies zo blijven inrichten zonder de aanwezigheid van een geldbewaarder die vaak ook nog geld vraagt als je je eigen geld wilt gebruiken. Heb je heel erg veel geld op de bank, meer dan honderdduizend euro of een andere valuta van gelijke waarde, dan zou Ik hier iets mee doen. Dat betekent iets nuttigs aanschaffen zoals een huis of iets wat zijn waarde niet verliest. Dat huis kan je vervolgens zelf bewonen of verhuren voor een redelijk bedrag aan mensen die in nood verkeren. Zo krijg je de economie rond zonder tussenkomst van derden. Als je veel geld hebt, probeer dan eerst je schulden af te betalen zoals je hypotheek. Belastingtechnisch zal dit minder aantrekkelijk zijn, maar als je het berekent, ben je goedkoper uit, en je hebt zekerheid.

Lieve mensen, vertrouw erop dat je altijd voldoende zult hebben. Wees niet bang om straks niets meer over te houden. Er zal altijd genoeg zijn om van rond te komen. De redenen dat er landen zijn waar er grote armoede heerst, zijn nu te uitgebreid om op in te gaan, maar het is niet een gebrek aan geld wat hier de oorzaak van is. Het is de verdeling van het geld. De hele wereld kan in weelde leven. Daar moeten wij met zijn allen naar toe. Probeer te visualiseren dat die arme landen opeens in weelde kunnen leven: goede huisvesting, voldoende schoon water en voedsel en de invulling van de manier waarop zij willen leven. Dit is allemaal binnen handbereik en dat is als er op een andere manier naar het geld gekeken gaat worden. “