Mei 2019 – Neem leiderschap over je ervaringen

“Lieve mensen,
Jullie hebben je hart opengesteld voor het leven. Dikwijls wordt dit hart ernstig teleurgesteld over wat er in het leven gebeurt. Dit is normaal, maar geef het wel je aandacht omdat deze gebeurtenissen steeds vaker zullen voorkomen. Je hart moet op zo’n energieniveau zitten dat je direct kunt aanvoelen wat de bedoeling is. Ga niet zozeer op de emotionele laag zitten en je verdrietig voelen over wat er gebeurt, maar zie direct het grote plaatje, dus zweef erboven en vraag je meteen af wat de oorzaak is van deze ellende. Dat maakt je weerbaar en ook al kun jij niets doen aan die oorzaak, zeg dan toch in jezelf: ‘Ik blijf staan totdat ik geroepen word om naar de hemelen te komen’.
Ik vraag dus niet alleen doorzettingsvermogen, maar ook een leiderschap over je eigen beleving. Natuurlijk mag je de zaken laten binnenkomen, maar dit mag niet leiden tot wanhoop en verlamming, dan geef je je eigen kracht weg. Om in je eigen kracht te blijven staan, kan je dus het beste direct naar het leiderschap over je leven stappen in plaats van onder de dekens te kruipen en er niet meer uit willen komen. Dit vergt moed, lieve mens, maar het zal je enorm veel kracht opleveren als je elke keer door deze techniek kunt blijven staan te midden van de moeilijkheden van het leven. Geef niet toe aan somberheid. Blijf het moois zien en projecteer dat op de ellende.
Zorg iedere dag voor een aantal geluksmomenten. Creëer die zelf door even je huisdieren te aaien en te verzorgen, of als je een tuin hebt daar even in te gaan zitten. Verzin iets wat jou gelukkig maakt. Dit is de beste manier om door deze tijden van omwenteling heen te komen. Zegen is bij jullie allen.”